•  
    Egyházunk és az Agrárminisztérium vasárnap a mádi gyülekezetben adott hálát a magyar gazdák 2018-as munkájáért. „Ajándék számunkra, hogy ebben az évben az istentiszteletünk túlmutat a gyülekezeten és az egész nemzet nevében mondhatunk köszönetet a termésért" – nyilatkozta nekünk a közösség lelkésze.

  • „Az aszút az Úristen adja”

    A templom, a szőlő és a pince háromszögében élik az életüket a mádi reformátusok: évszázados örökségük ma is megtartó erő. Ellátogattunk hozzájuk, mert érdekelt minket, mi kerül az úrvacsorai kehelybe Tokaj-Hegyalján, és azt is megtudtuk, hogyan lesz a szüret cselekvő igehirdetéssé.

Média

Református újság mindenkinek


Országos viszonylatban sokan olvassák a Reformátusok Lapját, amely sikeres hetilapnak számít. A hat évtizede megjelenő újság most átfogó külső, tartalmi és nyelvezeti változáson megy keresztül, és a református nyilvánosság egyik szócsöve lesz a szerkesztők tervei szerint.

In memoriam

Elkísérték utolsó útjára Pap Géza püspököt

Kép: Elkísérték utolsó útjára Pap Géza püspököt

A Farkas utcai református templomban megtartott gyászszertartás után a házsongárdi temetőben helyezték örök nyugalomra szombaton Kolozsváron Pap Gézát, az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökét.

310-440-7524

Életének 89. esztendejében elhunyt Bányai László nyugalmazott székesfehérvári lelkipásztor.

Egyházunk

Menekültmissziós szolgálat új kontextusban

Engedelmesség az evangéliumnak – az irgalmasság gyakorlása – menekültmissziós szolgálat új kontextusban címmel szervez konferenciát a Református Missziói Központ Berekfürdőn.

„Minden felekezetnek fontos, hogy a társadalom gyógyuljon”

Kép: „Minden felekezetnek fontos, hogy a társadalom gyógyuljon”

Új kórházak indításával, a határon túli magyarok egészségügyi ellátásának javításával, valamint közös szakdolgozó-képzés létrehozásával venné ki a részét a magyar betegellátás fejlesztéséből az Egyházi Kórházak Egyesülése.

Küldetés

Szeretetdoboz 2018-ban is

Kép: Szeretetdoboz 2018-ban is

Nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjt tartós élelmiszert, tisztítószert az egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Egység

Új elnökség az Amerikai Magyar Református Egyház élén

Kép: Új elnökség az Amerikai Magyar Református Egyház élén

November 17-én a kanadai Windsorban szentelték fel az Amerikai Magyar Református Egyház szeptemberben megválasztott új püspökét, Lizik Zoltánt.

Helyzetfelmérés és segítségnyújtás

Az észak-amerikai magyar református közösségek képviselőit fogadta a Zsinat elnöksége november 14-én a Magyarországi Református Egyház székházában.

3056509109

Kép: A vihar tönkretette, a jó szívek helyrehozták

Tavaly szeptemberben katasztrófa sújtotta a királyhágómelléki Igazfalva lakosságát reformációi ünnepségük alatt: egy viharban ledőlt a református templom tornya. A rögtön megindult Kárpát-medencei gyűjtés eredményeként idén novemberben helyére kerülhetett a toronysisak.

Tanítunk

Adománygyűjtés az iskolákért

Kép: Adománygyűjtés az iskolákért

Idén is gyűjtést szervez a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a határon túli magyar anyanyelvű oktatás megsegítésére.

Évforduló

Együtt Európáért

100 éve ért véget az első világháború: közös emlékezés a jövő érdekében. Az Európai Protestáns Egyházak Közössége 8. nagygyűlésének állásfoglalása.

Interjú

Hivatása: rendőr és lelkész

Kép: Hivatása: rendőr és lelkész

Pallagi Andrea törzsőrmester a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályán dolgozik, közben a Budapest-káposztásmegyeri református gyülekezetben házicsoportot vezet, időnként prédikál is. Van szolgálati fegyvere, szeret is lőni, de csak lőgyakorlaton. Az az álma, hogy a tábori lelkészség mintájára egyszer rendőrlelkészi egység jöjjön létre.

2313455817

Tit 1,1–9

„...presbitereket állíts szolgálatba városonként...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik 3095795338

Adatvédelem

(702) 607-4804

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóIstenkereső nyomorúság

A jó hír az, hogy nem nekünk kell kitalálnunk, feltalálnunk, vagy megtalálnunk Istent.

Reposzt(833) 464-7873

Azt feltételezem, jelenkorunk messze nem a zsidó-keresztény civilizáció közelgő végének a kora, sokkal inkább átmenet.

MegmondomIrányváltás vagy háború? - mi és a félelmetes evolúció

Félünk az evolúciótól, hogy az esetleg igaz, ezért bármi áron szembeszállunk vele. Vajon indokolt ez a félelem?

2144405271

Igazsággal, szeretettel a wekerletelepiekért

Csendes, egyéni ébredések történtek a wekerletelepi református gyülekezetben. Két évtized után a közösség új lelkipásztort választott, aki az evangélium hirdetését tartja legfontosabb céljának. Beiktatásán elhangzott ... ...

A lelki építkezés ideje

Jótékonysági koncert az aszódi református templomért ...

(218) 479-5334

Nyílt napok a Pápai Refiben

2018. november 16-án és december 8-án, 9-13 óra között tartja nyílt napjait a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma.

701-796-8945

Hálaadás és Isten igéjére való figyelés jellemezte a Pápai Református Teológiai Akadémia jubileumi tanévnyitóját. Az újraindulásának 20. évfordulóját ünneplő intézmény tanévnyitó istentiszteletén az igehirdetés szolgálatát Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke végezte.

Tiszáninneni Egyházkerület

8572747825

Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület korábbi püspöke november 13-án, kedden hirtelen elhunyt – tájékoztatottt az egyházkerület sajtóirodája. ...

9035462062

Gordos Attila egerlövői lelkipásztort választották az Egervölgyi Református Egyházmegye új esperesévé. Az új lelkészi főjegyző Ferenczfi Zoltán átányi lelkész lett. Az időközi választást a korábbi ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

(251) 214-8349

4/2018.10.26.KGY. HATÁROZAT A Tiszántúli Református Egyházkerület nyilatkozata az I. világháború befejezésének százéves évfordulója alkalmából:

763-507-5374

2018. november 7-én, szerda délután mintegy kétszázan gyűltek össze a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, a Tiszántúli Református Egyházker...

7858640488

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. 3343474151

Kálvin Kiadó

A gondolkodás szabadságáról Debrecenben

November 29-én 18 órától Marilynne Robinson: A gondolkodás szabadsága. Kálvinista tűnődések című könyvéről Fekete Károly püspök és Szirák Péter irodalomtörténész beszélget a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

Kettős könyvbemutató a Bibliamúzeumban

A. McGrath Emil Brunnerről szóló könyvét Békési Sándor, Tom Wright írását Pál evangéliumáról Bácskai Károly mutatja be november 27-én, kedden, 17 órától a budapesti Bibliamúzeum kiállítótermében.